Nieuwe data wedstrijden 2017/2018

Kijk gauw onder kopje wedstrijden-agenda voor de nieuwe indoor kalender 2017/2018!!!

Maar onthoud maar vast:

1e donderdag van de maand B dressuur
2e donderdag van de maand L1 dressuur
3e donderdag van de maand L2 dressuur
4e donderdag van de maand M1/M2 dressuur

En om de maand nog een extra zondag!

Springclinic

Springclinic

In januari en februari 2017 gaat Paula weer een springclinic verzorgen.
Paula is zelf internationaal CSI*** springamazone (GP 1.45m) en heeft diverse paarden én ruiters/amazones opgeleidt van BB t/m ZZ.

De springclinic is dus voor iedereen van BB t/m ZZ
met een eigen paard/pony of die een paard/pony
mag lenen/leasen/verzorgt.

Het zijn 4 lessen, met iedere keer 6-9 hindernissen,
met hekjes en plankjes, dus het is eigenlijk een les en
oefenparcours in één.          

Lees meer: Springclinic

Indoor kalender 2017/2018

 

 

 

70 jarig bestaan 'De Postruiters'

 

De Postruiters bestaan 70 jaar. Vlak nadat de bezetting in mei 1945 van ons land was beëindigd, vergaderen een aantal Buitenposters en nog een paar mensen uit de naburige dorpen om een rijvereniging op te richten. Op 12 juni 1945 was rijvereniging 'De Postruiters' een feit en nu, 70 jaar later, bestaat de vereniging nog steeds.
Op zaterdag 10 oktober 2015 wordt er uitgebreid stil gestaan bij dit jubileum.
Bij Stal "Paula de Jong" aan het Oost zal er vanaf 14:00 uur in de binnenmanege een spetterend en spectaculair showprogramma zijn waarin alle facetten van de paardensport onder de aandacht worden gebracht.
Alvorens je op een paard kan gaan rijden dient deze zadelmak gemaakt te worden. Normaliter als een jong paard uit de wei komt ben je een aantal weken verder voordat je er echt op kunt gaan zitten. Dat dit ook anders kan zal de, 46-jarige Slagharense, Gert van den Hof laten zien. Een paard dat geen zadel en hoofdstel kent laat staan een ruiter op zijn rug, maakt Gert in 20 minuten zadelmak. Al op zeer jonge leeftijd begon hij deze methode te ontwikkelen waarbij het mogelijk blijkt om een paard binnen enkele minuten de beginselen van het rijden te leren. Een spannend en spectaculair schouwspel voor iedereen. Maar ook de leden van de ruitervereniging zelf laten zich niet onbetuigd. Zo zal kersverse kampioene, 'tuigen onder het zadel', Heleen de Haas, laten zien dat ze in de dressuurring zeker haar mannetje staat. Samen met Harmina Holwerda zal zij een prachtige dressuurshow op muziek verzorgen. Paula de Jong laat zien dat springen een prachtige bezigheid is. 

De jongere leden van de vereniging, de ponyruiters, laat zien dat jong geleerd, oud gedaan is! Berend Timmermans zal met zijn Ouarter horse Frostflash Boogie (zie foto) een westerndemo annex westernshow geven. Berend is sinds 2002 bezig met de westernsport en zeker niet onverdienstelijk. Hij heeft al menig regionale en nationale titel op zijn naam staan zoals WRAN Champion Trial in 2013 en een vijfde plaats L2 rookie op het WRAN NK. Ook sleepte hij al meerdere prijzen binnen in de reining. Signe-Sanne Oortgijsen is ook geen onbekende in de western sport, in 2012 won ze nog de zilveren medaille NK western trail, maar deze dag laat ze met Blizz een spetterende show zien met als thema 'Riddershow'. Een klein tipje van de sluier, van wat ze allemaal doet, liet deze veelzijdige dame al zien bij Omrop Fryslân, maar deze dag heeft men dus de kans op haar in levende lijve te zien. Na haar show is er voor de liefhebbers een fotoshoot geheel in stijl van de show. Tiete Brinkman en haar sjieke Welsh pony zetten hun beste beentje voor in een menshow waarbij zal blijken dat je niet groot hoeft te zijn om in de top mee te draaien! Met een draai van het Rad van Fortuin kunnen er leuke prijzen gewonnen worden zoals een APK keuring en bonnen van diverse Buitenposter restaurants. Daarnaast zullen er diverse standhouders aanwezig zijn, zoals Grietje de Jong van Hippisch op Maat die onder andere de wedstrijdoutfit verzorgd van Heleen de Haas. De middag is geheel gratis toegankelijk. De dag zal worden afgesloten met een feestavond die als thema heeft 'Back to the 70's/80's'm.m.v. vinyl dj's "de Kolkenblazer. De toegang voor de feestavond bedraagt slechts 5,00 euro, maar kom op tijd want vol = vol!

Pagina 1 van 33