Springinstructie

Instructie is een belangrijk speerpunt binnen ‘Stal Paula de Jong’.
Instructie is namelijk een essentieel onderdeel van de training van zowel ruiter als paard.

Paula aan het woord:
Privé-instructie en wedstrijdgerichte instructie wordt gegeven door mijzelf. Ik heb hiervoor de ORUN cursussen 1e en 2e fase all-round (dressuur en springen) afgerond. 
Zelf heb ik reeds meerdere (jonge) paarden succesvol opgeleid van het B naar het Z springen.
Met Osseweide’s Unanina ben ik op eigen kracht van B-springen (basiswedstrijdsport) naar Internationaal (1.50) (=Topsport) gekomen.
Hiervoor heb ik wel instructie gevolgd, onder andere bij Nathalie van der Mei. Want ondanks dat je op hoog niveau rijdt kun je niet zonder springlessen.

Om springles te kunnen volgen moet je de dressuur redelijk beheersen. Want zonder dressuurbeheersing kun je niet springen.
Springles wordt gegeven in individueel verband of in groepsverband. Bij groepsverband wordt de les op niveau ingedeeld (begin, half gevorderd, gevorderd).

Ik vind het belangrijk dat je de basis van het springen op een goede, veilige en verantwoorde wijze leert.
Hierdoor kan een springles bestaan uit grondwerk, één of enkele hindernissen of een compleet parcours.
Goed springen is een combinatie van techniek en het aanvoelen van je paard.
Communicatie een het begrijpen van de ‘taal’ van het paard zijn bepalend voor een succesvolle sprong.
Veiligheid en vertrouwen staan hier voorop, zodat men het paard correct over een hindernis kan laten springen.
Het belangrijkste is dat zowel paard als ruiter plezier hebben aan het onderricht en genieten van het paardrijden, ieder op zijn/haar eigen niveau en mogelijkheden.
Samen bepalen we je niveau en de te realiseren doelen, immers niet ieder paard of ruiter is in staat hetzelfde (hoge) niveau te bereiken en ik hou daar dan ook rekening mee.

Door deze benadering wordt ik ook vaak ingeschakeld bij ‘probleempaarden’ of ruiters/amazones die helemaal ‘vast’ zitten en niet weten hoe nu verder.
Velen heb baat gehad bij mijn benadering en ik kan dan ook wel gerust stellen dat dit een specialisatie van mij is.
In tegenstelling tot veel van mijn collega’s, welke de ruiter/amazone wel rijtechnische tips geven maar vaak blijven zitten/staan in de rijhal en de leerling laten ‘aanmodderen’, stap ikzelf op je paard of pony om het probleem ‘aan te voelen’ dit zodat ik weet wat de reactie is van jouw paard/pony op een bepaalde hulp en je dus gerichter kan helpen.

Voor meer informatie kun je mij gerust bellen op 06 – 51 94 00 30